26 Nisan 2020 Pazar

Youtube 10.000+ İzlenme Garantili Tüm Taktikler

Youtube İzlenme Arttırma Taktikleri

 Youtube videonuzun izlenme sayısını hızlı bir şekilde 10.000+ gibi çok büyük rakamlara ulaştırmak için yapmanız gereken efsane taktikleri sizlerle haydi inceleyelim! Bu taktikleri deneyerek abone sayınızı kolay bir şekilde artırarak kanalınızı büyütebilir ve amaçlarınıza ulaşabilirsiniz diye ümit ediyoruz !
Youtube son zamanlarda en çok uğranılan platformlardan bir tanesi. Bu platformda bu kadar izlenme sayısı elde etmek artık o kadar da zor değil. Her gün binlerce kullanıcı onlarca farklı youtube videosunu izleyerek zaman geçiriyor. Bu kullanıcıları kendi videolarınıza çekmek için yapmanız gereken bazı taktikler, farklı deyişle yöntemler, ve özellikle yapmanız gereken, yani izlemeniz gereken bazı yöntemler var. Bu yöntemler ile birlikte kanalınıza gelen abone sayısı ve videolarınızın izlenme sayısını hızlı bir şekilde arttırmayı denemiş olacaksınız. Bu yöntemleri düzgün uygulamak sizlere kalmış. Kimisi bu taktiklerle istediği sonuçlara ulaşabiliyor, kimisi ise yarı yolda bıraktığı için sonuca kadar gidemeyip başarısız oluyor. Umarız istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz. Bu sayfada bahsettiğimiz youtube izlenme arttırma taktikleri araştırmalar sonucu elde edilmiştir.

Youtube izlenme taktiği güncel

Hazırlık Aşaması

1- Kanalınızı Düzenleyin ve Hazır Hale Getirin

Her şeyden önce kanalınızı ziyaretçiye uygun hale getirmeniz ve kanalınızı düzgün bir şekilde hazırlamanız gerekmektedir. İzleyiciler karşısında vereceğiniz imaj sizin abone sayınızı , izlenme sayınızı .. önemli şekilde etikelemektedir. Takipçileriniz yani aboneleriniz karşısında düzgün bir görüntü oluşturmazsanız sizi takip etmeleri ve abone olmaları zorlaşacaktır. Bu yüzden her şeyden önce kanalınızı düzgün bir şekilde hazırlamanız ve kanalınızı ziyarete gelen kullanıcıları memnun etmeniz çok önemlidir. 

Kanal Fotoğrafı ve Kapak Resmi

Bu saydığımız şeyleri yapabilmek, yani kanalınıza çeki düzen verebilmek için öncelikle düzgün hazırlanmış bir kapak fotoğrafı ve kapak resmi çok önemlidir. Bunu şöyle düşünürsek: sizin başka kanalları görüntülerken abone olma eğiliminiz nasıl gerçekleşiyor? Profil fotoğrafı bile olmayan bir kullanıcının hesabına girdiğinizde muhtemelen geri çıkıyorsunuzdur. Bu yüzden ciddi bir iş yaptığınızı abonelerinize göstermeniz için öncelikle bir resim ayarlayarak profil fotoğrafı seçip, yapabilirseniz de kapak fotoğrafı ayarlayıp öyle devam etmeniz çok önemlidir.

Kanal simgesi teknik özellikleri

Yeni bir kanal simgesi oluştururken bu önerilen kuralları kullanın. Ünlü kişiler, çıplaklık, sanat eseri veya telif hakkıyla korunan resimler içeren resimler yüklemeyin. Bu, Topluluk Kurallarımızı ihlal eder.
  • JPG, GIF, BMP veya PNG dosyası (animasyonlu GIF'ler uygun değildir)
  • 800 X 800 piksel resim (önerilen)
  • 98 X 98 piksel kare veya yuvarlak resim
    Youtube.com Profil Fotoğrafı Örneği

Yukarıda Youtube.com'dan aldığımız  profil resmi hakkında bilmeniz gereken detaylar yazmaktadır. Görmüş olduğunuz gibi animasyona sahip GIF kabul edilmemektedir. JPG, GIF, BMP veya da en çok kullanılan PNG uzantıya sahip resim dosyalarından bir profil resmi ayarlayarak Youtube kanalınızda profil resmi olarak seçebilirsiniz. Ayrıca yazdığı üzere telif hakkıyla korunan resimler yüklediğiniz taktirde kanalınıza ceza aldırtabilirsiniz. Bunlara dikkat etmekte fayda var.

Kanal simgesini düzenleme ve güncelleme

Yeni bir resim yükleyebilir, yüklenen videolarınızdan hareketsiz bir kareyi veya varsayılan resminizi kullanabilirsiniz.
Not: Artık mobil cihazlarda kanal simgenizi veya kanal resminizi düzenleyemezsiniz. Aşağıdaki talimatları uygulamak için bilgisayar kullanın.

  1. YouTube'da oturum açın.
  1. Sağ üst köşedeki profilinizin altından Kanalınızı seçin.
  1. Kanalı Özelleştir'i seçin.
  1. İmleci kanal resmi banner'ınızın sol üst kısmındaki mevcut kanal simgenizin üzerine getirin.
  1. Düzenle'yi  tıklayın.
  1. Düzenle'yi tıklayın ve ekrandaki talimatları uygulayın.

Görmüş olduğunuz şekilde kanalınızın profil resmini düzenleyebilirsiniz. Bunları yaptıktan sonra kanalınız için kapak fotoğrafı yani Youtube'nin deyimiyle "Kanal Resmi" oluşturmanız da önemlidir. Kanal resmi sizin kanalınızı daha da renklendirip, canlılık katar. Yaptığınız işin ciddiyetini göstermeniz için ayrıca önemlidir. Peki kanal resmini nasıl değiştiriyoruz?


Bu Adrese giderek talimatları yerine getirmeniz yeterlidir. Veya kanalınızı açtıktan sonra eğer farklı platformlarda daha önceden yaptıysanız kolay bir şekilde resim ayarlayabilirsiniz..

Hakkınızda Kısmı

Bildiğiniz üzere artık onlarca, yüzlerce youtube kullanıcısı sizin gibi bir hesap oluşturup aynı yöntemleri uyguluyor. Sizin onlardan bir adım önde olabilmeniz için elinizden gelen her şeyi denemeniz şart. Bu yapmanız gereken şeylerden bir tanesi ise Youtube'nin size sunmuş olduğu Hakkınızda kısmı.
Youtube Hakkında Sekmesi

Görmüş olduğunuz gibi kanalların kendilerine ayrılan Açıklama kısmında, kanalları hakkında bazı bilgiler yer almaktadır. Bu bilgileri sadece siz, yani kanal sahibi doldurabilir.. Bu kısım büyük rekabet içerisinde bulunan, kendisini öne çıkartmaya çalışan ufak kanallar için daha da önem kazanmaktadır. Buraya yazacağınız yazılar ile kanalınızı ziyarete gelen kişiler karşısında sempatiklik oluşturabilir, güven sağlayabilirsiniz. Örnek olarak buraya yazacağınız:

  • iletişim bilgileri 
  • kanalınıza düzenli olarak video attığınız günler
  • kullandığınız ekipmanlar
  • kanal hedefiniz
  • video içeriklerinizin ne ile ilgili olduğu
  • yaşadığınız yer

gibi gibi...


Düzenli Oynatma Listeleri

Youtube Oluşturulan Oynatma Listeleri


Kanalızdaki video sayısı 10-15 gibi sayılardan daha da yüksek değerlere ulaşmış ise oynatma listesi oluşturmanızı kesinlikle öneriyoruz. Ancak kanalınızdaki video konuları , içerikleriniz tek bir şey hakkında ilerliyor ise oynatma listesi olmadan, tek sayfa altında da ilerleyebilirsiniz. 
Ayrıca eğer video sayınız daha 2-3 gibi az ise ileriye doğru oynatma listesi oluşturabilirsiniz. Önemli olan dağınıklığı engellemek.Bu sizin yüksek sayılarda izlenme sayısı elde etmenize yardımcı olacak olan aşamalardan bir tanesi..

ÇOK ÖNEMLİ UYARI

Sizlere bahsetmemiz gereken en önemli şey, amacınıza ulaşmanız için, yani çok yüksek değerde olan bu izlenme sayılarını elde edebilmek için, bahsedilen başlıklardaki içerikleri dikkatli okumanız çok önemlidir. Eğer zaten biliyorum diyip diğer aşamaya geçiyorsanız belki ufak bir detayı kaçırıyor olabilirsiniz ve bu size başarısızlık getirir. Atladığınız yerleri geri dönüp tam olarak okumanızı öneriyoruz.

Kanal İçeriği ve Konusu

Kanalınızda video yayınlamaya başlamadan önce yaşayacağınız en büyük sıkıntılardan bir tanesi ise içerik bulmaktır. Belki de bu sayfada anlatılan 10.000+ izlenmeyi yakalayabilmeniz, elde edebilmeniz için olmazsa olmaz başlıklardan bir tanesi ise Kanalınızın içeriği ve konusudur. Bir kanal oluşturmadan önce aklınızda var olan projeler, fikirler size yön verebilir. Günümüzde kanalların en çok etkileşim alan videoları eğlence tarzındaki içerikler olsa da gezi , bilgi , rehberlik , .. gibi farklı konularda açacağınız kanallar ile de büyük başarıları elde edebilirsiniz. Ama kesinlikle bir konu hakkında karar vermeli ve o yönde ilerlemeniz gerekiyor ki sağlam olun. Eğer biraz ondan biraz bundan diye ilerleyecekseniz, yani gereken önemi ve zamanı tanımayacak ve 1-2 video atıp olmadı diyerek farklı şeyler denemeye başlayacak olursanız başarı oranınız çok büyük oranda azalacaktır. Aynı anda 2-3 farklı konu üzerine gitmekten bahsetmiyorum. Aynı anda gereken çalışmayı, azmi sağlayarak istediğiniz çoklukta fikir ile ilerleyebilirsiniz...


Kitleniz ve Yaş Aralıkları

Bir içerik ile yolunuza başlayarak , belli bir kitleyi ve yaş aralığını seçmiş oluyorsunuz. Kanalınızda yayınlayacağınız içerikler aslında belli bir kitleye hitap edecek şekilde gidiyor. Genellikle bir ilgi odağına belli yaş aralıkları hitap eder ve bu şekilde kitleler oluşur. Örnek olarak çizgi film videolarını daha çok ufak yaş aralıkları izlerken, gezi, rehberlik , turizm videolarını ağırlıklı olarak genç yaş kitleleri tercihte bulunuyor.  Bu yüzden yapacağınız içeriğin hangi kitleye hitap ettiğini belirleyerek ona göre açıklamalarda, hitapta bulunabilirsiniz.


Youtube Organik Görüntülenme Edinin

Önemli olan bir nokta ise, kanalınıza videolarınızı yükledikten sonra, yapay yol ile görüntülenme , izlenme, abone edinmeyin. Youtube görüntülenme hilesi adı altında paylaşılan siteler kanalınızın değerini düşürüp, kalitenizi azaltır. Hatta bazı sitelere üye olduktan sonra kanalınızın kapatıldığını, çalındığını görebilirsiniz. Bu tür hileler videolarınızda düzensiz izlenme artışı ile youtube algoritmasına zarar vererek kitlenizi , izlenme sayınızı düşmesine sebep oluyor. Ani izlenme artışı ve abone artışları sonrasında gerçek kitlenizdeki aboneleriniz dahil youtube tarafından bot olarak algılanıp kanalınızdan çıkartılabiliyor. Bu yüzden şifresiz youtube izlenme gibi yayınlanan hileler yerine youtube izlenme taktikleri gibi doğal yollara başvurmanız sizin için en gerekli yoldur.


Youtube Görüntülenme

Asıl mevzuya  gelecek olursak, eğer atlamadan yukarıyı okuduysanız ince ayrıntıları kaçırmadığınızı varsayıyorum. Şimdi asıl kısım olan hazırlık sonrası kitleyi kendinize nasıl çekebilirsiniz onu biraz görelim. Ama size tabi ki youtube izlenme taktiği kısmına geçmeden önce hediye olarak bir eklenti tanıtmak isterim. Youtube Premium Eklentisi ile onlarca farklı gizli youtube özelliğini aktif edebilirsiniz. Bu eklentiye gidebilmek için buraya tıklayın. 

youtube görüntülenme taktikleri 2020

1- Videonuza Uygun Bir Başlık Seçin

Videonuzun ne ile alakalı olduğunu belirtecek, düzgün bir başlık seçerek başlayın. Yayınlayacağınız videonun ne ile ilgili olduğunu insanlara en uygun şekilde belirtebilmeniz için başlık çok önemlidir. Çok uzun olmayacak şekilde ve ayrıca çok da kısa olmadan bir başlık belirleyerek insanların bu video hakkında bilgi sahibi olmasını kolayca sağlayın. Başlığınız konu ile alakasız olursa ek olarak izlenme sürenize de etki edeceğinden çok tehlikeli bir durumdur.


2- Videonuza Uygun Bir Açıklama Yazınız

Video başlığından sonra açıklayıcı ve çok uzun olmayacak şekilde bir açıklama girin. Unutmayın ki bazı kişiler videoyu başlatmadan önce açıklamaya bakarak videoyu başlatmaktadır. Bu kitlelere de hitap edebilmeniz için, açıklamanıza video ile ilgili kısa bir bilgilendirme yazısı yazın. Ek olarak video içerisinde kullandığınız materyaller, dosyalar gibi önemli olabilecek bilgileri girmeyi unutmayınız. İsterseniz kanal ayarlarından her video yüklendiğinde otomatik girilmesi için kanalınızın ayarlarından varsayılan bir video açıklaması girebilirsiniz.

Ve unutmadan, İzlenme Sayısını Uçuracak Thumbnail Nasıl Hazırlanır? isimli yazımıza mutlaka bakmaya davet ediyorum. Bu yazıyı okumanız sizler adına çok faydalı olabilir.

3- Videonuza Uygun Anahtar Kelimeler Girin

Youtube açıklama kısmına hastag dediğimiz anahtar kelimeler ile videonuzu anlatan kelimeleri tek tek girin. Bu girdiğiniz anahtar kelimeler, videonuzun bulunmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca video yüklerken size sorulan Anahtar Kelimeler kısmından da anahtar kelimelerinizi tek tek ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz anahtar kelimeler videonuzun öne çıkmasına yardımcı olacaktır.
anahtar-kelimeler-youtube


4 - Video İçeriğini Düzgün Montajlayın

Çekmiş olduğunuz videoyu düzgünce montajlamanız her şeyden daha önemlidir. Kalitesiz olan videolar fazla izlenme süresine sahip olmazken, düzgün editlediğiniz videolar daha uzun süre izlenmektedir. Bu yüzden düzgün montajlanan videolar sizin için faydalıdır. İzlenme süresi yanında Abone Sayısını da düzgün hazırlanmış videoların sayısına bağlı olduğunu unutmayın. Ayrıca modern videolar hazırlamak için dikkat etmeniz gereken en önemli şeyler ise arkaplanınız, kullandığınız webcam, ses kaliteniz, ışıklandırmanız, fiziksel görünüşünüz gibi faktörlerdir. Bütün bunları düzgünce hazırladıktan sonra çekmiş olduğunuz videolar daha çok ilgi görecektir.


5- Video Sürenizi İdeal Sürelerde Tutun

Bir youtube videosu gereğinden fazla izlenmez. Eğer içeriğiniz eğlence içerikli değil ise video içerik sürenizi gereğinden fazla uzatmayın. Günümüzde artık zaman çok önemli bir şey. İnsanlar sıkıldıkları yerden kaçarlar. Siz de videolarınızı bunu düşünerek, gereğinden fazla uzatmamaya çalışın. Özellikle bir kitleye sahip değilseniz, başlarda bu işi daha da sıkı tutmanız ve video süresini uzatmamanız gerekir. 


6- Trendlere Oynayın

Asıl merak edilen konu olan Youtube 10.000+ izlenme almak istiyorsanız asıl dikkat etmeniz gereken başlıklardan bir tanesi ise budur. Diğer başlıkları düzgün bir şekilde uygulayarak zamanla çok yüksek izlenmelere ulaşabilirken, bu başlıkta bahsedilen şekilde yaparak kısa yoldan bu izlenmelere ulaşabilirsiniz. Trend dediğimiz zaman aklınıza sadece youtube'nin trendler listesi gelmesin. Çünkü bunun dışında dünyada , ülkemizde her gün onlarca farklı olay meydana gelebiliyor ve insanlar da bunları araştırmak için bu gibi platformları kullanıyor. Yani yeni çıkan bir telefon da bir trend ürünü iken, gelecek yıllarda meydana gelecek bir doğa olayı bir trend ürünüdür. Hangi içerik ile kanalınızda videolar oluşturuyorsanız ona uygun olarak, kitlenizin ilgilendiği ve ilgilenebileceği tüm olayları, ürünleri, durumları elden geçirip uygun içeriği ortaya çıkartmanız gerekmektedir. 


7- Özgün Olmak Önemli

Özgün olmak örnek olarak gidip başka bir kişinin içeriğini kendinize geçirmemek, kopyalamamak diye tanımlayabiliriz. Bir şeyi yaparken başkasından ilham alabilirsiniz ama içerik olarak kopyala-yapıştır usulü olarak ilerlemeye çalışıyorsanız bu sizin ilerlemenizi yavaşlatır, keser . Yani şöyle düşünürsek, Youtube için kopyalama yaptığınız içerikler kitleniz tarafından kötü düşürülmenize, sizi takip etmemelerine yol açabileceği gibi youtube aramalarında en altlarda bulunmanıza sebep olur. Ayrıca telif hakkına sahip bir ürünün aynısını geçirdiğinizde yasal olarak ceza bile alabilirsiniz.



8- Sosyal Medya Desteği

Amacına kısa sürede ulaşmak isteyenler için artık bir farklı yöntem de Sosyal Medya oluyor. Farklı sosyal medya sitelerinden alacağınız herhangi bir yardım ile youtube videolarınızın keşfedilme sürelerini kısaltabilir ve amacınıza daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. En sevdiğimiz platformlar olan Instagram , Twitter , Facebook gibi platformlar ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bizim Youtube izlenme arttırma taktikleri diye bahsedip durduğumuz taktiklerden bir tanesi ise sosyal medya'da yatıyor. Ama tabi ki bu madde şart olmayan maddelerden bir tanesi. Eğer yeterli zamanınız yok ise diğer maddeler ile de 10.000+ gibi izlenme sayılarına ulaşabilirsiniz.

9- Videolarınızdan Çağrı


Evet, başlıktan bir şey anlamadığınızı düşünüyorum. Burada demek istediğimiz şey çekmiş olduğunuz video içerisinde kanalınıza abone olmalarını isteyerek, veya da daha etkili bir yöntem olarak yorum yazmalarını video içerisinde tembihleyerek kullanıcıların bir kısmını otomatik harekete geçirip yazmayacak olan kitleleri bile yoruma teşvik edebilirsiniz.


Bu yazıyı okumaya devam ederken bir yandan Youtube Premium Eklentisini incelediğimiz bu makaleyi de görebilirsiniz. Yeni sekmede görmek için buraya tıklayınız.https://youtubedergisi.blogspot.com/2020/04/chrome-youtube-premium-eklentisi.html


10- Çok Özel Bir Taktik: Çekiliş!

Yazı boyunca bahsettiğimiz organik görüntülenmelerin önemini bir kez daha hatırlatıyorum. İnternetten  youtube görüntülenme hilesi adı altında yapacağınız izlenme hileleri yerine çekiliş gibi basit yöntemler kullanarak bu amacımıza ulaşabiliriz. Günümüzde bir çok kanal sahibi bu yöntem ile kendi kanallarını çok ileriye taşımış durumda. Bu sayfada verdiğimiz özel taktiklerden bir tanesi ise bu başlıkta saklı. İzleyicileriniz ile yapacağınız bir çekiliş, kanalınızın anında tanınmasını sağlayabilir. Bu arada çekiliş demişken, sitemizde zaman zaman gerçekleşen çekilişleri örnek alabilirsiniz (YoutubeDergisi.blogspot.com). Yapacağınız Çekilişe  şart olarak yorum yazmak, paylaşmak , abone olmak gibi şartlar koyarak efsane verim alabilirsiniz.

11-Canlı Yayın Düzenlemek

Bu taktiğimiz ise biraz daha eğlence tarzına yakın kanallara özel. Bildiğiniz üzere günümüzde Twitch gibi büyük yayın firmalarında  her gün onlarca,yüzlerce insan yayın yapıyor. Ama tabi ki bunun yanında Youtube bile canlı yayın yapabileceğiniz bir platform haline geldi. Kitleniz az çok belirginleştikten sonra canlı yayınlar düzenleyerek yayın boyunca faaliyetler gerçekleştirebilir. İçeriğiniz ne hakkında ise onun ile ilgili canlı sohbetler edebilirsiniz.