26 Nisan 2020 Pazar

İzleme Sayısını Uçuracak Thumbnail Hazırlamak!

İzleme Sayısını Uçuracak Thumbnail Hazırlamak!

Videonuzun izleme sayısını sadece thumbnail kullanarak rahatça 3,4 katına katlayabilirsiniz!
Youtube videoları içerisinde kendi videonuzu diğer videolardan ayırarak öne çıkartmayı, hatta belki de trend videolar listesinde yer almayı kolayca yapabilirsiniz. Bu o kadar kolay bir işlem ki çoğu kişi sırf üşenip denemediği için diğer videolar arasında geri kalıyor. Ama siz bu sayfada olduğunuza göre diğerlerinden farklısınız ve herkesin arasından sıyrılıp başarıya ulaşmayı hak ediyorsunuz! Peki sadece thumbnail kullanarak basit bir şekilde diğer videoların önüne geçmeyi nasıl başaracağız? Bu sayfanın sonunda hazırladığınız videoyu bu sayfanın yorumlar kısmında bizimle paylaşırsanız videonuzu yorumlamayı çok isterim. Ayrıca Youtube 10.000+ İzlenme Garantili Tüm Taktikler sayfamızdan uygulayacağınız basit ama etkili yöntemlerle kanalınızı bir adım daha öne taşıyabilirsiniz.

Thumbnail Ne İfade Ediyor?

Thumbnail, yani öne çıkartılan resim, videonuzun içeriğinde ne anlattığını ifade eden bir resimdir. Yüklemiş olduğunuz videonun ne anlattığını başlık ve açıklama kullandıktan sonra videonuzu ifade edebileceğiniz bir diğer unsur Thumbnaildir. Başlık ve thumbnail birlikte olarak videonuzun değerinin ne olacağını belirler. Düzgün ayarlanmamış bir başlık, veya da öne çıkartılan resim, kanalınızın, içeriğinizin geri kalmasına sebebiyet verir. Bu yüzden mutlaka içeriğine düzgün bir resim hazırlayarak bunu öne çıkartılan resim olarak koymanız gerekir.
İnsanlar aradığı şeyi bulabileceği kanalları izlemeyi  tercih ederler. Bu yüzden öne çıkartılan resimler ile insanların aradıkları şeyin sizde olduğuna ikna etmeniz gerekiyor.
Youtube Thumbnail Hazırlamak

Ön Bilgi: Hazır Resimler'den Thumbnail (Öne Çıkartılan Görsel) Kullanmak


Videonuza uygun bir resim seçebilir veya bunu internetten almak yerine bilgisayar programları ile psd gibi formatlarda hazır resimler indirerek düzenleyebilirsiniz. Ayrıca sıfırdan kendi içeriğinize uygun bir resim hazırlamak isterseniz gerekli fontları ve görselleri internetten edinerek oluşturabilirsiniz. Burada sizinle paylaşacağımız esas nokta, hazır almak istediğiniz bir görselin telif hakkı'na sahip olup olmadığına dikkat ediniz. Kopyaladığınız yer büyük bir firmaya ait bir sayfa ise telif hakkının firma sahibine ait olma olasılığı daha da fazladır. Biz sizlere bu sayfanın konusu olan izlenme sayısını uçuracak thumbnail hazırlamak nasıl olur bundan bahsedicez. O yüzden hazır almak isterseniz size birkaç alternatif sunmak isteriz ama aşağıda anlatacağımız thumbnail hazırlama yöntemleri bu sayfada elde etmek istediğimiz izlenme sayısı amacımıza daha uygun bir tercih olacaktır.
Hazır almak istediğiniz görsellerin seçimi konusunda, öncelikle ücretsiz çizim yapılan sitelerden görsel toplayabilir, en uygun olanını videonuza ekleyebilirsiniz. Ancak yüklemiş olduğunuz youtube videosu 'nun benzer içeriklerini öncelikle bir araştırıp, aynı görseli kullanan video varsa kullanmamanızı öneririz. Bu sizi geri sıralara atacaktır. Youtube ve Google algoritmaları her gün daha da ileriye taşındığından, videonuzda kullandığınız thumbnail bile incelenmektedir. İnsanlar fark etmese bile sistemin kendisi kopya içerik olarak sizi fark edebilir.

Hazır Resimleri Düzenleyerek Thumbnail Yapmak (.psd)

İnternette bulabileceğiniz onlarca farklı .psd dosyasından birisini seçerek kendinize özgü bir resim hazırlayabilirsiniz. Bu resimleri google'ye "youtube thumbnail indir psd" tarzı sorgular ile kolayca bulabilirsiniz.

youtube thumbnail indir psd
İnternette onlarca, hatta yüzlerce farklı thumbnail mevcut. Bunlardan size uygun olanı bularak kendi videonuza ekleyebilirsiniz. İnsanların en çok tıklayabileceği thumbnail görselini seçmek ise sizin elinizde. İçeriğinize en uygun olduğunu düşündüğünüz resmi seçip indiriniz ve daha sonrasında Adobe Photoshop programı ile düzenleyin. Resminiz hazır olduktan sonra rahatlıkla Youtube üzerinden videonuza ekleyebilirsiniz. Ama tabi ki bu kadar işlemi size tarif etmeden bırakmayacağız. Doğruca yapabilmeniz için psd indirip , Adobe Photosop programında düzenlemeyi ayrıntılı şekilde aşağıda anlattım.

İnternetten Bulduğunuz (.psd) ile nasıl Thumbnail Yaparız?
Öncelikle youtube veya farklı sitelerde gezerek indirme bağlantısı verilmiş olan bir thumbnail bulup indirmemiz gerekiyor.

Benim tercihim, youtube'da rastgele gezerken bulmuş olduğum bir thumbnail. İndirme bağlantısı verildiği için bu videoda paylaşılan thumbnaili seçtim. İndirme bağlantısına giderek gerekli dosyaları indiriyoruz.
Thumbnail indir psd
İndirdiğiniz dosyanın içerisinde mutlaka .psd uzantılı, dosya simgesi bizimkisi gibi gözüken bir dosya olması gerekmektedir. Eğer indirdiğiniz dosyalar içerisinde bu simgeye sahip bir dosya göremiyorsanız, veya da sonu. ".psd" olan dosyayı gördüyseniz ama tıkladığınızda açılmıyorsa bilgisayarınıza Adobe Photoshop isimli programı indirmediğiniz anlamına gelir. Bu programın sürümlerinden bir tanesini internetten indirerek kurunuz (Örneğin Adobe Photoshop CS6). Kurduktan sonra tekrar Thumbnail dosyanıza gelerek benim yaptığımı yapmaya devam edin.
Dosyayı bulduktan sonra dosyayı açıyoruz.

Açılan pencerede, sol menüden "T" yazılı butona basarak düzenlemek istediğimiz yazının tümünü fare ile seçelim.  Karşınıza çıkması olası bi uyarı kutusu gelecek.
font eksik adobeBu uyarı penceresi, değiştirmeye çalıştığımız yazı türünün (fontunun) sistemimizde yüklü olmadığını ,devam edersek görüntünün bozulup orjinal fontunu kaybedeceğimizi söylüyor. Böyle bir şey istemediğimizden dolayı İPTAL 'E basıp düzenlemeyi iptal edelim. İptal ettikten sonra bu uyarı penceresinde size söylemiş olduğu font adını googleden indirerek font dosyasını bilgisayarınızın C:\Windows\Fonts klasörüne atmanız gerekmektedir. Attıktan sonra geri dönerek sol menülerden aynı şekilde "T" butonuna basıp düzenlemek istediğiniz yazının üstünü seçip tekrar düzenlemeyi deneyin. Bu sefer hata vermeyecektir. Yazımızın asıl unsuru olan izleme sayısını etkileyecek en güzel thumbnail'i nasıl hazırlarsınız, onu anlatmaya devam etmemiz gerektiğinden internetten indirdiğiniz hazır resimleri düzenleme kısmına şimdilik ara verip konumuza devam etmek istiyorum. Yapamadığınız kısımları sayfanın altından yorum olarak belirtin, yazarınız olarak her zaman aktifim.



Thumbnail'in Göze Hitap Etmesi

Şimdi asıl konumuza bağlı olarak, Youtube kullanıcıların dikkatini çekecek bir thumbnail hazırlamak için öncelikle uyum içerisinde bir renk paleti kullanmanız gerekir. Yani göze batmayacak bir şey hazırlarsanız videonuzun tıklanma sayısı artacaktır. Bu yüzden uzmanların incelemeleri ve dünyaca kabul görmüş renk uyumu listesini sizinle paylaşmak isterim. 

Kırmızı Hangi Renklerle Kombinlenir?

Kırmızı günlük hayatta oldukça sık kullanılan ve iddialı bir renktir. Özellikle moda ve dekorasyon alanlarında fazlasıyla tercih edilen kırmızı rengi, sarı, beyaz, yeşil, mavi ve siyah renkleri ile kombinlenebilir. Özellikle siyah renk ile kullanıldığında rengin iddiası oldukça artar. Ancak fazla iddialı olmasın, güzellik sadeliktir derseniz, beyaz ve kırmızı kombinasyonunu deneyebilirsiniz. Ayrıca birlikte kullanılan pastel kırmızı ve pastel sarı renkleri çok iyi uyum sağlarlar.

Gri Hangi Renklerle Kombinlenir?

Gri tonuna göre de değişmekle birlikte oldukça tarz ve pek çok alanda kullanılan bir renktir. Kombinasyonlarda fuşya, kırmızı, pembe, mavi ve ultraviyole renkleri ile gri mükemmel uyumu yakalayabilir. Özellikle 2018 yılın rengi seçilen ultraviyole rengi ve gri ile yapılacak kombinler ortaya çok iyi bir iş çıkarmanızı sağlayacaktır.

Sarı Hangi Renklerle Kombinlenir?

Sarı zaman zaman trend olan ancak zirvedeki yerini pek de koruyamayan bir renk. Son senelerde sarının pastel tonları özellikle moda, tasarım ve dekorasyon alanlarında sıklıkla tercih edilmeye başlandı. Özellikle mavi, lila, mor, gri ve siyah ile birlikte kombinlendiğinde sarı rengi kendini çok daha iyi gösterecektir.

Beyaz Hangi Renklerle Kombinlenir?

Beyaz rengi özellikle grafik tasarım alanında sıklıkla kullanılan bir renktir. Diğer renklerle kombinasyonu ise en kolay renktir. Bunun sebebi özünde tüm renkleri içinde barındırıyor olmasıdır. Mavi, kırmızı ve siyah ise beyaz ile kombinasyonu en iyi olan renklerdir. Özellikle kullanım alanına göre bu 3 rengi beyaz ile kullanarak ortaya fark yaratan işler çıkarabilirsiniz.

Turuncu Hangi Renklerle Kombinlenir?

Turuncuyu kombinlenmesi zor renkler statüsüne koysak yanlış yapmış olmayız. Özellikle son senelerde sarının pastel tonlarının yükselmesi turuncunun kullanımını oldukça azaltmışa benziyor. Yine de turuncu ile kombin yapmak isteyenler mavi, lila, mor, beyaz ve siyah renklerini gönül rahatlığı ile kullanabilirler.

Kahverengi Hangi Renklerle Kombinlenir?

Kahverengi özellikle modada yükselen bir trend olan retro içerisinde kendine önemli bir yer edinir. Ayrıca dekorasyon içerisinde de sıklıkla tercih edilen kahverengi ile çok başarılı kombinler ortaya çıkarabilirsiniz. Turkuaz, krem rengi, pembe, yeşil ve bej renkleri ile kahverengi eşsiz uyumu yakalayabilecek renklerdir.

Mavi Hangi Renklerle Kombinlenir?

Son yılların en trend renklerinden birisi de mavidir. Ancak mavi kombinasyonu zor bir renk olduğu için genellikle insanlar bu rengin kombinasyonunda hata yaparlar. Mavi rengi kırmızı, sarı, beyaz, kahverengi, gri, turuncu ve pembe ile kombinlenebilir. Bu renkler kullanılacak olan mavinin tonuna göre de revize edilerek uyumlu hale getirilmelidir. Tekrar belirtelim; mavinin kullanılacağı kombinasyonlarda yapacağınız seçimleri iki kere düşünmenizde fayda var.

Yeşil Hangi Renklerle Kombinlenir?

Yeşil rengi her alanda sıklıkla kullanılan ancak tonları arasında ciddi farklar olan bir renktir. Bu nedenle yapılacak olan kombinlerde renk uyumu(ton uyumu) hayati önem taşır. Altın-kahverengi, turuncu, sarı, kahverengi, gri, krem, siyah ve kremsi beyaz renkleri ile yeşil rengini başarıyla kombinleyebilirsiniz.

Pembe Hangi Renklerle Kombinlenir?

Pembe yıllarca topluma uzak bir renk olarak muamele görmüş olsa da artık, her kesim tarafından hayatın farklı alanlarında sıklıkla kullanılan bir renk. Özellikle pembe ile yapılan kombinlerde ortaya oldukça başarılı işler çıkabileceği gibi oldukça başarısız işler de çıkabilir o neden olabildiğince dikkatli seçimler yapılması gerekir. Yeşil, Açık Yeşili, Gri, Turkuaz ve Mavi ise pembe ile başarılı şekilde kombinlenebilecek renklerdir.

Turkuaz Hangi Renklerle Kombinlenir?

Turkuaz rengi pek çok kişi tarafından çok sevilen bir renktir. Ancak mevzu başka renklerle birlikte kullanmaya geldiğinde ise akla soru işaretleri düşmeye başlar. Kırmızı, sarı, krem ve mor renkleri turkuaz rengi ile başarılı kombinler yapabileceğiniz renklerdir.

Grafik Tasarımda Renklerin Uyumu

İş dünyası için yapılan tasarımlarda renklerin seçimi genel olarak markanın kurumsal renklerine göre şekillenir. Ancak tasarımlara eklenebilecek birkaç renk ortaya çıkacak olan işin başarısını tamimiyle değiştirebilir. Özellikle yukarıda renklerin uyumu hakkında verdiğimiz bilgileri kullanarak yapacağınız tasarımlarda ortaya çıkacak işlerin daha fazla beğenildiğini göreceksiniz.
renk uyumu

Renk uyumu, dünyaca önemli bir olaydır. Youtube thumbnail dışında magazinden, ev tasarımlarına kadar çoğu alanda renklerin uyumu incelenir ve uygun bir çalışma hazırlanır. O yüzden gerek benim yukarıya koyduğum renk uyumlarından, gerek internette bulabileceğiniz uyumlu olan renklerden seçim yaparak videonuzun öne çıkartılan görseli'ni renkleri uyumlu, göze hitap eden bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Ayrıca renk konusuna değinmişken, Chrome için incelediğimiz Youtube Premium Eklentisi ile tanışmanızı isterim.Temaları ile youtube kullanımını daha zevkli hale getiriyor. Buraya tıklayarak inceleme sayfamıza gidebilirsiniz.
https://youtubedergisi.blogspot.com/2020/04/chrome-youtube-premium-eklentisi.html


Thumbnail'in İzlenme Sayısına Etkisi Hakkında Gerçekler (Türkiye)

Renk uyumundan bahsettiğimize göre asıl mevzuya yaklaşabilirim.Size bazı gerçeklerden bahsetmek istiyorum. Hazırladığınız görseller ne kadar uyumlu olursa olsun özellikle Türkiye'de geçerli olmayan bir tasarım gerçekliği durumu var. Zaman geçtikçe youtube'da yüklenmiş olan video sayısı kat ve kat artıyor. Bunun yanında sizin gibi izlenmesini arttırmak isteyen kanal sahipleri en iyi izlenmelere nasıl sahip olabilirim şeklinde araştırmalar yapıyor. Bu durum da şunu meydana getiriyor; artık neredeyse çoğu videonun düzgün bir thumbnaili, başlığı, açıklaması,.. var. Bu durumda gözlerin alışıklığı dediğimiz şeyin dışına çıkmamız gerekiyor. Ne kadar renklerin uyumu gibi verisel, deneysel sonuçları ele alsak da gerçekten büyük bir kitleye ve izlenme sayısına sahip olmak istiyorsak her zaman dediğimiz özgün olmak , diğerlerinden farklı olmak burada bize var olanın dışına çıkmamız gerektiğini söylüyor Bu yüzden çok da düzgün, renkleri uyumlu bir resim hazırlamak bu devirde sizi öne çıkartan bir öğe değil maalesef...  Bu yüzden artık günümüzde thumbnail'in size izlenme kazandıracak yönü tasarımı değil, izleyiciye sunduğu, vaddettiği, en iyi manipüle tekniklerinden oluşan içerikleri.. O yüzden tasarım kısmına çok takılmamanızı öneriyoruz. Aşağıdaki maddeler bile tasarımdan daha önemli durumda diyebiliriz.

youtube thumbnails

Thumbnail Ne İçermelidir?

Asıl sorularımızdan bir tanesi, thumbnail ne içermelidir? Öncelikle demeliyim ki kullanıcıyı en iyi çekebileceğiniz ne var ise onu kullan. Eğer bir gezi videosuna resim hazırlıyorsan, içerikte yer alan en güzel manzarayı koyabilirsin. Veya ürün inceleme tarzı bir video ise, ürün resmini koymayı asla unutma. Kullanıcıya içerik olarak ne vaat ediyorsanız mutlaka onun dışına çıkmayın.

Hangi Fontlar Kullanılmalıdır?

Thumbnail hazırlarken görselinizin üzerinde kullanacağınız font tipi önemli bir etken. Göze hitap konusunda belki renk uyumu o kadar önemli olmayabilir lakin kullanacağınız fontlar thumbnailin sırıtmasına sebebiyet verebilir. Bu yüzden güzel bir font kullanmak önemlidir.

Sizler için kullanabileceğiniz yazı fontlarını listeleyen bir adres bulduk, buraya tıklayarak fontları inceleyebilirsiniz.