26 Nisan 2020 Pazar

Chrome Youtube Premium Eklentisi (Enhancer)

Youtube'da otomatik olarak reklam kaldırmak,video hızlandırmak ve özel sinema modunu kullanmak gibi önemli özelliklere sahip olan Chrome Enhancer for Youtube eklentisini sizler için inceliyoruz!
Bu eklentiyle izlediğiniz youtube videosunun renk ayarlarından, oynatıcı ayarlarına kadar bir sürü özelliği kullanabiliyor ayrıca reklam kaldırma özelliğinin yanında istediğiniz ayrıcalıklı kanalların reklamlarını görüntüleyebiliyorsunuz.

Enhancer for Youtube

Enhancer for youtube

Enhancer for Youtube Chrome Eklentisi - Youtube Dergisi

Klavye ve Mouse Kısaltmaları

enhancer for youtube

Bu eklentinin sunmuş olduğu en güzel özelliklerden bir tanesi ise klavye mouse kısaltmalarıyla videonuzu izlerken bir yandan kolayca videonuzun sesini değiştirebilir, veya youtube sınırları dışında istediğiniz gibi oynatma hızını ayarlayabilir, videounuzu sinema moduna almak gibi çeşitli ayarları etkinleştirebilirsiniz.
klavye kısayolları youtube
Bu kısayolları inceleyecek olursak reklamları kaldırmayı açabilir, Ek açıklamaları göster/gizle'yi kullanabilir, Sinema Modu'na geçebilir, ve Oynatıcıyı Boyutlandırabilirsiniz.

Önemli Klavye Kısayolları


Ctrl+Del : Reklamları kaldır 

Alt+A : Ek açıklamaları göster/gizle

Ctrl+Shift+Space : Sinema modu

Ctrl+Space : Oynatıcıyı boyutlandır




Diğer Kısayollar



Bazı Kısayolları Değiştirmek

Kısayolları farklı tuşlara atayabilmek için öncellikle google url kısmına chrome://extensions/shortcuts yazıyoruz. Açılan pencereden istediğiniz tuşları belirleyebilirsiniz.




Size Sunmuş Olduğu Koyu Temaları Deneyin!


Resimde de gördüğünüz gibi farklı renklere sahip olan koyu temalardan istediğinizi, beğendiğinizi seçerek youtube videonuzun görüntüsünü değiştirebilirsiniz.


Resimde eklediğimiz gibi seçebileceğiniz çeşit çeşit Youtube Deep Dark temaları dışında en aşağıdaki seçenekten kendi istediğinize göre hangi renklerde görüntülemek istediğinize göre size en uygun olan temayı bulabilirsiniz. Veya varsayılan temayı seçerek youtube orjinal temasını kullanmaya da devam edebilirsiniz. Eğer Özel Tema kullanacak iseniz biraz CSS bilgisine sahip olmanız gerekebilir veya bir tanıdığınızdan kullanmak istediğiniz özel tema ile ilgili css kodlarını edinip özel tema seçeneğinden kullanabilirsiniz.


-YouTube™ Deep Dark (Green Dark) Teması Örnek Görüntü

YouTube™ Deep Dark (Green Dark) Teması Örnek Görüntü


Sinema Modu

youtubevideo

İsteğinize bağlı olarak bu eklentiyle Sinema Modunu Otomatik Aktifleştir seçeneğini açabilir, ve bunun yanında Sinema modu etkinleştirildiğinde otomatik olarak video oynatıcıyı genişlet seçeneğini de açabilirsiniz. Bunun yanında sinema modu aktifleştiğinde videonun olmadığı, yani ekranın diğer kısımlarının yüzde kaç opaklığa sahip olacağını ayarlamanız gerekiyor. Ve isterseniz sinema modu aktifleştiğinde ekranın opak olacak kısmını siyah yerine başka renkler de seçebilirsiniz.

Video Oynatıcı Özellikleri

  • İlk özelliğimiz olarak, video varsayılan çalma hızlarını devre dışı bırakarak, video üzerinden hız değişikliğini kapatabilirsiniz. Bunu yaptığınızda, farenizin tekerliği ile artırıp azaltabilirsiniz.
  • Varsayılan ses seviyesi özelliği sayesinde bir videoyu ilk başlattığınızdaki ses yüksekliğini ayarlayabilir ve tüm videolara girdiğinizde varsayılan bir ses ile başlayabilirsiniz. Bunu ister 0 yaparak sesi kapalı başlangıç yapabilir veya yükselterek video başlangıç sesini yüksek ayarlayabilirsiniz.
  • Sayfayı aşağı kaydırırken video oynatıcısı ekranın sol üstüne veya başka bir yere sabitleyebilirsiniz. Siz aşağı doğru inince video oynatıcısı otomatik olarak sizinle beraber ekran olarak gelecektir. Sayfada aşağı doğru indikten sonra ekranınıza sabitlenecek olan videonun boyutlarını da seçmek sizin elinizde.
  • Reklamları otomatik kaldır özelliğini açarak, videodaki reklamları görmeyebilirsiniz.
  • Ön planda bir video oynatılıyorsa, arka sekmelerdeki videolarını otomatik duraklatabilirsiniz. Veya da arka sekmelerde oynatılırken ön plandaki videoyu durdurabilir, veya diğer ayarlar ile video önyükleme değerini değiştirebilirsiniz.
  • Videoları tercih ettiğiniz kaliteye göre açmaya çalışabilirsiniz. Eklentinin ayarlar bölümünden ayarlayacağınız birincil, ikincil, ... tercihleriniz ile videoyu herhangi bir kalite ile öncelikle olarak izleyebilirsiniz.